Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwdorp

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwdorp is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en zoekt uit wat er mogelijk is. Het onderzoek geeft inzicht in welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport onderschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per maatregel lees je het budget, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuwdorp die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwdorp

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwdorp (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan helpt je op weg met innovatieve vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Professionele maatwerkadviesbureaus kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om verschillende offertes op te vragen van ervaren EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een opsomming met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwdorp.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt thuis langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan krijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel noteren ze aspecten zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwdorp laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Nieuwdorp vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder check je gegevens van mogelijk beschikbare energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borsele. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuwdorp

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwdorp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder behandelen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwdorp

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4625,00€495,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10825,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4730,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3290,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€495,00€51,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,35€5,75 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Nieuwdorp is een slimme investering. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwdorp: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Nieuwdorp laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.950 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 tot €400,00 per ruimte.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nieuwdorp. Onderstaand delen wij een weergave met doelgerichte en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuwdorp!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nieuwdorp: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsadvies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuwdorp

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand doorzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwdorp.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van dak, vloer, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borsele hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nieuwdorp afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Heinkenszand, Lewedorp en s-Heerenhoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nieuwdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwdorp?

Het energie maatwerkadvies Nieuwdorp is een adviesplan met suggesties voor de verduurzaming van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €215,00 tot €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €235,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwdorp aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwdorp voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie