Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heinkenszand

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Heinkenszand is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt de verschillende optie. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies delen ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Heinkenszand die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heinkenszand

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze expert neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende vakman. Deskundige en objectieve energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heinkenszand (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare adviseur. Geschikte energie experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te ontvangen van ervaren specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heinkenszand.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verstuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heinkenszand laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Heinkenszand vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele energieadviseur. Het is slim om een specialist uit de omgeving te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel tref je naam + adresgegevens van erkende energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Borsele. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Heinkenszand

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heinkenszand waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder delen wij de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over energiebesparende maatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Heinkenszand

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1780,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12075,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4635,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3075,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€56,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1225,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Heinkenszand is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand delen wij meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heinkenszand: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Budget Energie of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.950 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Heinkenszand aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.350 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Heinkenszand. In dit blokje delen wij een weergave met krachtige en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Heinkenszand!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Heinkenszand: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Heinkenszand

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder vind je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Heinkenszand.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Heinkenszand afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ovezande, s-Heerenhoek en Nisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Heinkenszand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heinkenszand?

Dit energie maatwerkadvies Heinkenszand is een adviesplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 t/m €285,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Heinkenszand op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Heinkenszand voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie geeft een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie