Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nisse

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nisse is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de opties zijn. Het onderzoek stelt bloot welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de getoonde duurzame opties. Het maatwerkrapport is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een plan met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Nisse die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nisse

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nisse (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige adviseur. Erkende energie experts kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om meerdere offertes op te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nisse.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt langs en zoekt uit welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Niet veel later verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je kenmerken zoals het kostenplaatje, het rendement en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nisse laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nisse vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie expert. Wij adviseren om een energie expert uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je gegevens van mogelijk interessante energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Borsele. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nisse

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nisse waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over CV-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nisse

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2175,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10025,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5395,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3365,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€39,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Nisse is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder vind je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nisse: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall, Essent of Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Nisse laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.550 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €160,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Nisse. In het gedeelte hieronder verstrekken we een aantal relevante en betaalbare maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Nisse!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nisse: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Nisse

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje doorzoek je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Nisse.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Borsele heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nisse opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Ellewoutsdijk, s-Heer Abtskerke en Driewegen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nisse?

Een energie maatwerkadvies Nisse is een adviesrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €250,00 – €305,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Nisse te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nisse voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie