Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Driewegen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Driewegen is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en deelt wat er mogelijk is. Het onderzoek toont aan welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies beschrijven ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Driewegen die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-driewegen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Professionele en ervaren energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Driewegen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Betrouwbare bedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om meerdere offertes aan te vragen van professionele experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Driewegen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt langs en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Driewegen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Driewegen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energie specialist. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borsele. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Driewegen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Driewegen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Driewegen

 1. Verlaag je energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3555,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4600,00€865,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5345,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3280,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€60,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €33,50€25,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Driewegen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder delen wij handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Driewegen: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie of Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Driewegen laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.950 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Driewegen. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal handige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Driewegen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Driewegen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Driewegen

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand delen wij bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Driewegen.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, ramen, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Driewegen afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Baarland, Ovezande en Oudelande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Driewegen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Driewegen?

Dit energie maatwerkadvies Driewegen is een rapport met suggesties voor het duurzamer maken van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het kostenplaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 tot wel €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Driewegen aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Driewegen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie