Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baarland

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Baarland is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het energieadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de investering, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Baarland die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-baarland

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele energieadviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baarland (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, EPS gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van professionele specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Baarland.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke werkzaamheden doelgericht zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Baarland laten uitvoeren). Deze deskundige geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Baarland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een energie expert uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Borsele. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Baarland

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baarland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de beste maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Baarland

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2095,00€170,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€730,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5325,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€31,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,80€6,30 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Baarland is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder lees je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Baarland: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Essent, Budget Energie & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Baarland laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 – €550,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Baarland. In de box hieronder delen we daarom een weergave met impactvolle en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Baarland!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Baarland: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur bekijk het huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Baarland

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand vind je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Baarland.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, wanden, gevel, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Borsele heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Baarland opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. s-Gravenpolder, Oudelande en Hoedekenskerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Baarland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baarland?

Dit energie maatwerkadvies Baarland is een rapport met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan komt per maatregel met de investering en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Middels dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €235,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Baarland te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Baarland voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie