Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Gravenpolder

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies s-Gravenpolder is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en inspecteert wat er mogelijk is. Het rapport toont aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport delen ze uitgebreid de kosten en baten van de bekende duurzame opties. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in s-Gravenpolder die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-gravenpolder

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige specialist. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Gravenpolder (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geef je inzicht in alle maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te zoeken van gecertificeerde bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in s-Gravenpolder.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en onderbouwt welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop krijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel check je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Gravenpolder laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur s-Gravenpolder vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare expert. Het is verstandig om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder tref je adresgegevens van mogelijk interessante bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borsele. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van s-Gravenpolder

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Gravenpolder die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in s-Gravenpolder

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1145,00€380,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10825,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5230,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3050,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€320,00€39,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,30€7,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in s-Gravenpolder is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen wij handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp s-Gravenpolder: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie & Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.650 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in s-Gravenpolder laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 tot €500,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in s-Gravenpolder. Bijgaand check je een schema met populaire en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in s-Gravenpolder!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel s-Gravenpolder: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in s-Gravenpolder

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in s-Gravenpolder.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening s-Gravenpolder afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Hansweert, Hoedekenskerke en Schore).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in s-Gravenpolder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Gravenpolder?

Dit energie maatwerkadvies s-Gravenpolder is een document met een plan van aanpak voor het vergroenen van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies behandelt per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Gravenpolder op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in s-Gravenpolder voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie