Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoedekenskerke

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Hoedekenskerke is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport tref je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hoedekenskerke die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoedekenskerke

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Let op: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoedekenskerke (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met uiteenlopende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Objectieve vakmensen zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te verkrijgen van ervaren adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hoedekenskerke.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt langs en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoedekenskerke laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hoedekenskerke vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is verstandig om een adviesbureau uit jouw eigen regio te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borsele. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hoedekenskerke

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoedekenskerke waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hoedekenskerke

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4430,00€500,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10300,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4645,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2925,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€36,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,70€5,80 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Hoedekenskerke is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Hoedekenskerke: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Engie & Delta, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Hoedekenskerke bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.950 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 tot €550,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hoedekenskerke. Onderstaand doorzoek je een aantal doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoedekenskerke!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hoedekenskerke: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Hoedekenskerke

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand onderzoek je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hoedekenskerke.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borsele heeft mogelijk verschillende individuele subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hoedekenskerke bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Schore, Kwadendamme en Wemeldinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hoedekenskerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoedekenskerke?

Het energie maatwerkadvies Hoedekenskerke is een plan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies geeft per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot en met €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoedekenskerke te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hoedekenskerke voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie