Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ellewoutsdijk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ellewoutsdijk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat jouw zien welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de diverse duurzame opties. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie vind je de kosten, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ellewoutsdijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ellewoutsdijk

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren energiedeskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ellewoutsdijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport helpt je op weg met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van gevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Gediplomeerde energie specialisten kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes te zoeken van objectieve adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een schema met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ellewoutsdijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Ellewoutsdijk laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Ellewoutsdijk vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Het is slim om een expert uit de regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder vind je gegevens van professionele energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Borsele. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
S&W Bouwkundig IngenieursGildeweg 39 a4383NJVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ellewoutsdijk

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ellewoutsdijk met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder behandelen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Ellewoutsdijk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4735,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6450,00€665,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5090,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3075,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€27,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1050,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Ellewoutsdijk is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte tref je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ellewoutsdijk: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Ellewoutsdijk laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Ellewoutsdijk. In de box hieronder delen wij een schema met handige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ellewoutsdijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Ellewoutsdijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Ellewoutsdijk

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder vind je praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ellewoutsdijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borsele hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ellewoutsdijk gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Kwadendamme, Driewegen en Baarland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ellewoutsdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ellewoutsdijk?

Een energie maatwerkadvies Ellewoutsdijk is een plan met suggesties voor de vergroening van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke investeringen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot €285,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €255,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ellewoutsdijk te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ellewoutsdijk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie