Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Heerenhoek

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies s-Heerenhoek kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan verduidelijkt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de geselecteerde maatregelen. Het verduurzamingsplan is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een advies met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel toont het rapport de kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in s-Heerenhoek die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-heerenhoek

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Heerenhoek (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies biedt een lijst met alle vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Ervaren adviesbedrijven kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te zoeken van ervaren bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een lijst met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in s-Heerenhoek.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals het financiële plaatje, de besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Heerenhoek laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur s-Heerenhoek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is nuttig om een energieadviseur uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we gegevens van betrouwbare bedrijven die actief zijn in de gemeente Borsele. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van s-Heerenhoek

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Heerenhoek met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids bieden we informatie rondom de beste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in s-Heerenhoek

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1875,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5100,00€650,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5135,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3000,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€495,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €370,00€41,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in s-Heerenhoek is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder behandelen we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp s-Heerenhoek: betaalbaar en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall of Oxxio, Powerpeers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €4.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in s-Heerenhoek laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.900 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €215,00 – €375,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in s-Heerenhoek. Onderstaand check je een overzicht met populaire en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in s-Heerenhoek!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel s-Heerenhoek: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in s-Heerenhoek

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder doorzoek je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in s-Heerenhoek.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening s-Heerenhoek vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nisse, Borssele en s-Heer Abtskerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in s-Heerenhoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Heerenhoek?

Dit energie maatwerkadvies s-Heerenhoek is een adviesplan met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €295,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €265,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Heerenhoek op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in s-Heerenhoek voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie