Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borssele

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Borssele is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies vind je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Borssele die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-borssele

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energieadviseur. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borssele (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energie-expert. De juiste maatwerkadviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te vragen van ervaren energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een advies met opties die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Borssele.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau bezoekt je aan huis en berekent welke opties passen bij de woning. Vervolgens ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Borssele laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Borssele vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder bieden we adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Borsele. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Borssele

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borssele die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de beste maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Borssele

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3520,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5220,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5110,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3290,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€360,00€49,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,25€5,85 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Borssele is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte delen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Borssele: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.100 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Borssele laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Borssele. Bijgaand lees je een weergave met praktische en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Borssele!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Borssele: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Borssele

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder kan je aan de slag met nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Borssele.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, dak, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Borssele vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. s-Heer Abtskerke, Nieuwdorp en Heinkenszand).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Borssele

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borssele?

Het energie maatwerkadvies Borssele is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €185,00 t/m €315,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Borssele te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Borssele voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie