Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lewedorp

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Lewedorp biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport delen ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een advies met alle opties die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Lewedorp die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lewedorp

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energieadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lewedorp (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in bruikbare energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige energie-expert. De juiste maatwerkadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is beter om enkele offertes op te zoeken van betrouwbare adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Lewedorp.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt bij je thuis en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop stuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Lewedorp laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Lewedorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een ervaren adviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder behandelen we adresgegevens van erkende energie experts die actief zijn in de gemeente Borsele. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Greenlabel AdviesAdriatischezeestraat 184388GLOost-Souburg
Wooninspectie ZeelandMendelssohnlaan 334384MPVlissingen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Lewedorp

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lewedorp die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bespreken we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lewedorp

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (bekijk meer info over isolatie)€4425,00€455,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11775,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5180,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3360,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€52,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €36,00€37,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Lewedorp is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lewedorp: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent en Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Lewedorp laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.900 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €150,00 tot €475,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Lewedorp. In de box hieronder vind je om die reden een lijst met impactvolle en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Lewedorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lewedorp: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lewedorp

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bespreken we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Lewedorp.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van vloer, dak, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borsele biedt mogelijk aanvullende lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borsele kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lewedorp bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. s-Heerenhoek, s-Heer Arendskerke en Borssele).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borsele.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Lewedorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lewedorp?

Een energie maatwerkadvies Lewedorp is een besparingsrapport met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot en met €315,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lewedorp te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Lewedorp voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie