Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wolphaartsdijk

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Wolphaartsdijk geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het energieplan beschrijven ze in detail het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een rapport met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de investering, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wolphaartsdijk die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wolphaartsdijk

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wolphaartsdijk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Betrouwbare energie adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes te zoeken van deskundige EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van investeringen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wolphaartsdijk.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist neemt de woning op en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop ontvang je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel vind je details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Wolphaartsdijk laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wolphaartsdijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde expert. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Goes. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wolphaartsdijk

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wolphaartsdijk met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand noemen we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Wolphaartsdijk

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3390,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5085,00€875,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5080,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3260,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€320,00€42,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,15€6,60 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Wolphaartsdijk is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder noemen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wolphaartsdijk: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie, GreenChoice en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Wolphaartsdijk laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Wolphaartsdijk. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal effectieve en gunstig geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Wolphaartsdijk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Wolphaartsdijk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Wolphaartsdijk

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wolphaartsdijk.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goes biedt mogelijk ook diverse lokale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goes tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Wolphaartsdijk opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Nieuwdorp, s-Heer Hendrikskinderen en Lewedorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goes.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Wolphaartsdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wolphaartsdijk?

Een energie maatwerkadvies Wolphaartsdijk is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 tot en met €305,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wolphaartsdijk te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Wolphaartsdijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie