Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kattendijke

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Kattendijke kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het plan verduidelijkt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het energieplan is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de investering, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kattendijke die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kattendijke

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze expert neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare specialist. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kattendijke (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport helpt je op weg met diverse energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde maatwerkadviseur. De juiste energie specialisten kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om diverse offertes op te zoeken van gediplomeerde adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Kattendijke.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je details zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Kattendijke laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kattendijke vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele energieadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel vind je gegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Goes. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kattendijke

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kattendijke met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids vind je de meest populaire duurzame oplossingen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over spouwmuurisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kattendijke

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2000,00€165,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10200,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5130,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2995,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€39,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,25€30,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Kattendijke is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder check je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kattendijke: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Eneco, GreenChoice & Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Kattendijke laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.900 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Kattendijke. Bijgaand lees je een schema met populaire en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kattendijke!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Kattendijke: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Kattendijke

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Kattendijke.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van vloer, ramen, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Goes heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goes kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kattendijke bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. s-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp en Wolphaartsdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goes.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Kattendijke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kattendijke?

Het energie maatwerkadvies Kattendijke is een energieadvies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot en met €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Kattendijke aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kattendijke voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie