Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wilhelminadorp

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Wilhelminadorp is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en test wat de opties zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame opties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een energierapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel check je de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Wilhelminadorp die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wilhelminadorp

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wilhelminadorp (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energie-specialist. De juiste adviesbureaus kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om meerdere offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een advies met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Wilhelminadorp.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en rekent uit welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wilhelminadorp laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Wilhelminadorp vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een deskundige adviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand behandelen we adres details van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Goes. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Calculatie en Engineering MeedendorpEendvogelstraat 724451DPHeinkenszand
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Wilhelminadorp

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wilhelminadorp die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder delen wij de meest geschikte maatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wilhelminadorp

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1620,00€345,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4010,00€1080,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4940,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3290,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€39,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €30,00€25,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Wilhelminadorp is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder delen wij relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Wilhelminadorp: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie en Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Wilhelminadorp laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.850 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Wilhelminadorp. Onderstaand kan je aan de slag met een overzicht met praktische en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wilhelminadorp!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Wilhelminadorp: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Wilhelminadorp

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder vind je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wilhelminadorp.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van gevel, vloer, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Goes heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goes kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Wilhelminadorp afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Wolphaartsdijk, Kloetinge en s-Heer Hendrikskinderen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goes.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Wilhelminadorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wilhelminadorp?

Dit energie maatwerkadvies Wilhelminadorp is een adviesplan met aanbevelingen voor de vergroening van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €200,00 t/m €350,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wilhelminadorp te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Wilhelminadorp voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie