Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kortgene

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Kortgene geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en analyseert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke investeringen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieadvies tref je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de diverse duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kortgene die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kortgene

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verkleinen. In het plan wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kortgene (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een schema met uiteenlopende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Professionele adviseurs zijn te vinden op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te verkrijgen van objectieve vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kortgene.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kortgene laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Kortgene vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder check je adres details van mogelijk beschikbare bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Noord-Beveland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kortgene

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kortgene waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand check je de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kortgene

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2350,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5895,00€600,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4575,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2930,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€35,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,50€6,35 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Kortgene is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder vind je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kortgene: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Kortgene aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.050 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kortgene. Hieronder tref je een overzicht met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Kortgene!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Kortgene: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Kortgene

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kortgene.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan ramen, vloer, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Kortgene bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Kattendijke, Kats en Wilhelminadorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kortgene

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kortgene?

Het energie maatwerkadvies Kortgene is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €175,00 tot en met €310,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kortgene op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Kortgene voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie