Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kats

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kats is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen vind je grondig de totale kosten en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie lees je het budget, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kats die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kats

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: De maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende expert op het gebied van energie . Vakbekwame en objectieve energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kats (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan biedt een lijst met bruikbare vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-specialist. De juiste bedrijven kan je bekijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes op te vragen van deskundige vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kats.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt bij je thuis en bekijkt welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de geschatte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kats laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Kats vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een specialist uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je contactgegevens van professionele energie specialisten die werken in de gemeente Noord-Beveland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Kats

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kats waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids kan je aan de slag met de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kats

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3650,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11450,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5460,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3105,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€490,00€45,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,00€7,55 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Kats is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Kats: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Eneco, Engie en United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Kats kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.450 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Kats. Onderstaand doorzoek je een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Kats!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Kats: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Kats

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder delen wij handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Kats.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van ramen, vloer, (spouw)muur, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kats gebruiken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Wilhelminadorp, Colijnsplaat en Kloetinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Kats

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kats?

Een energie maatwerkadvies Kats is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot wel €295,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Kats te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Kats voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie