Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Colijnsplaat

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Colijnsplaat biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en controleert wat er mogelijk is. Het energierapport stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een energierapport met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Colijnsplaat die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-colijnsplaat

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te reduceren In het document wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze professional neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve specialist. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Colijnsplaat (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in innovatieve duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerkadviseur. Betrouwbare adviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van ervaren specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Colijnsplaat.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Vervolgens ontvang je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals een kostenbegroting, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Colijnsplaat laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Colijnsplaat vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Het is raadzaam om een expert uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we gegevens van kwalitatieve vakmensen die actief zijn in de gemeente Noord-Beveland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Colijnsplaat

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Colijnsplaat waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen wij de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Colijnsplaat

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3625,00€435,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€690,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5000,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2865,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€385,00€48,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,00€36,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Colijnsplaat is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Colijnsplaat: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall en Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Colijnsplaat laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €400,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Colijnsplaat. Bijgaand lees je een lijstje met praktische en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Colijnsplaat!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Colijnsplaat: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het document geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Colijnsplaat

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder onderzoek je up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Colijnsplaat.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Colijnsplaat vergelijken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Kloetinge, Wissenkerke en Kortgene).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Colijnsplaat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Colijnsplaat?

Het energie maatwerkadvies Colijnsplaat is een advies met suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €195,00 tot €340,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €265,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Colijnsplaat aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Colijnsplaat voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie