Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noord-Beveland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Noord-Beveland is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek geeft inzicht in welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport doorzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel check je een kostenbegroting de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Noord-Beveland die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-noord-beveland

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te beperken. In het document wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze expert doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noord-Beveland (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Objectieve maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om diverse offertes aan te vragen van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noord-Beveland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist komt bij je thuis en stelt vast welke opties passen bij de woning. Kort daarop verkrijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals het financiële plaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Noord-Beveland laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Noord-Beveland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Het is aan te bevelen om een adviseur uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noord-Beveland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Noord-Beveland

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noord-Beveland die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder vind je goede maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over elektrisch koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Noord-Beveland

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3325,00€430,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6250,00€575,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4950,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3295,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€49,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1100,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Noord-Beveland is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder ontdek je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Noord-Beveland: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent en Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Noord-Beveland laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 – €450,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Noord-Beveland. In de box hieronder delen wij een overzicht met effectieve en voordelige energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Noord-Beveland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Noord-Beveland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Noord-Beveland

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Noord-Beveland.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van (spouw)muur, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Noord-Beveland opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Kapelle, Borsele en Sluis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Noord-Beveland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noord-Beveland?

Een energie maatwerkadvies Noord-Beveland is een document met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €245,00 tot €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Noord-Beveland te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Noord-Beveland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie