Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Geersdijk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Geersdijk is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het budget, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Geersdijk die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-geersdijk

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve specialist. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Geersdijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met uiteenlopende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige vakmensen kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om 2 of 3 offertes te vragen van objectieve specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een weergave met maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Geersdijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur komt bij je thuis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop ontvang je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de geraamde kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Geersdijk laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Geersdijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een adviesbureau uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder delen we contactgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Noord-Beveland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Geersdijk

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Geersdijk die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids vind je de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Geersdijk

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4310,00€430,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4875,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3390,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€52,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €31,50€27,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Geersdijk is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Geersdijk: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice of Delta, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.400 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Geersdijk laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 – €375,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Geersdijk. Onderstaand verstrekken we een lijst met handige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Geersdijk!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Geersdijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur komt je huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Geersdijk

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje doorzoek je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Geersdijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, gevel, ramen, vloer, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Geersdijk opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Colijnsplaat, Oostburg en Wissenkerke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Geersdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Geersdijk?

Een energie maatwerkadvies Geersdijk is een besparingsplan met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies biedt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €230,00 tot ongeveer €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Geersdijk op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Geersdijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie