Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostburg

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oostburg kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en controleert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport bekijk je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een verslag met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oostburg die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostburg

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te beperken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostburg (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies helpt je op weg met bruikbare maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van gevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Ervaren adviesbedrijven kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om enkele offertes te zoeken van professionele specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oostburg.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en checkt welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen vind je kenmerken zoals de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostburg laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oostburg vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke expert. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante adviesbedrijven die werken in de gemeente Sluis. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oostburg

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostburg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen we goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over hybride warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oostburg

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2365,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6415,00€995,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4590,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2915,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€425,00€48,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €22,25€27,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Oostburg is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder delen we aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oostburg: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie & United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Oostburg aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.050 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Oostburg. In de box hieronder verstrekken we een weergave met relevante en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Oostburg!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oostburg: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oostburg

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder delen we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oostburg.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van wanden, (spouw)muur, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Oostburg opvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wissenkerke, Groede en Kamperland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Oostburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostburg?

Een energie maatwerkadvies Oostburg is een rapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke opties de meeste besparing opleveren. Middels dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot ongeveer €330,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostburg te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het complex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Oostburg voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie