Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kamperland

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Kamperland is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen check je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel check je een kostenbegroting wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kamperland die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kamperland

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verminderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze persoon check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kamperland (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geeft een schema met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde adviseur. Deskundige adviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Kamperland.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist komt bij je thuis en analyseert welke opties hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze informatie zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kamperland laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Kamperland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie-specialist uit de regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we gegevens van kwalitatieve energie experts die werken in de gemeente Noord-Beveland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kamperland

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kamperland die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids beschrijven we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kamperland

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1365,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11900,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4995,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3000,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€350,00€50,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,60€6,30 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Kamperland is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand noemen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kamperland: betaalbaar en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Kamperland laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.150 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kamperland. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met relevante en goedkope energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Kamperland!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Kamperland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Kamperland

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bespreken we actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Kamperland.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van vloer, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kamperland opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Kats, Geersdijk en Colijnsplaat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Kamperland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kamperland?

Dit energie maatwerkadvies Kamperland is een document met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €240,00 t/m €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €245,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kamperland te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kamperland voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie