Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wissenkerke

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wissenkerke biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en deelt de verschillende optie. Het plan laat jouw zien welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het plan bekijk je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke investeringsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Wissenkerke die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wissenkerke

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiedeskundige bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wissenkerke (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies helpt je op weg met verschillende energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare energieadviseur. Gediplomeerde adviesbedrijven kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om verschillende offertes op te zoeken van gediplomeerde vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Wissenkerke.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verstuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wissenkerke laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Wissenkerke vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een objectieve expert. Het is beter om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke experts die werken in de gemeente Noord-Beveland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wissenkerke

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wissenkerke waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids vind je de meest populaire maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Wissenkerke

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1805,00€100,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10525,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5350,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3350,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Wissenkerke is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wissenkerke: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent en Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Wissenkerke kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 t/m €425,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Wissenkerke. Onderstaand lees je een overzicht met populaire en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wissenkerke!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Wissenkerke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Wissenkerke

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Wissenkerke.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van ramen, dak, wanden, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Noord-Beveland hanteert mogelijk nog extra individuele subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noord-Beveland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Wissenkerke aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Kortgene, Kamperland en Kats).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noord-Beveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wissenkerke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wissenkerke?

Dit energie maatwerkadvies Wissenkerke is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het budget en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot €315,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Wissenkerke op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wissenkerke voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie