Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hulst

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hulst biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en controleert de verschillende optie. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies tref je in detail de kosten en baten van de getoonde woningaanpassingen. Het rapport is geschikt voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hulst die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hulst

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te reduceren In het document staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren specialist. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hulst (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. De juiste energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hulst.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs komt langs en analyseert welke maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hulst laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hulst vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die werken in de gemeente Hulst. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hulst

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hulst die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloer isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hulst

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2010,00€160,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5160,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3395,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€58,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €420,00€38,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Hulst is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte vind je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Hulst: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco & Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Hulst kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.850 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 t/m €550,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hulst. In de box hieronder vind je daarom een weergave met praktische en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hulst!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Hulst: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hulst

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bieden we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Hulst.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van (spouw)muur, vloer, ramen, wanden, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hulst heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hulst aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Noord-Beveland, Sluis en Bergen op Zoom).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hulst

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hulst?

Het energie maatwerkadvies Hulst is een rapport met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot wel €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hulst te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hulst voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie