Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ossenisse

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ossenisse geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen onderzoek je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het advies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een verslag met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ossenisse die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ossenisse

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en wat het rendement is. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ossenisse (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare adviseur. Deskundige adviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te zoeken van gediplomeerde energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een lijst met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ossenisse.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ossenisse laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ossenisse vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een betrouwbare energieadviseur. Het is aan te raden om een adviesbureau uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je adres details van erkende energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Ossenisse

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ossenisse die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand noemen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over energiebesparende maatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ossenisse

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2055,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10300,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4830,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3330,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€42,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,25€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Ossenisse is een minimale vereiste. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ossenisse: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice of Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Ossenisse laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €475,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ossenisse. In dit blokje vind je om die reden een overzicht met krachtige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ossenisse!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Ossenisse: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ossenisse

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ossenisse.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van dak, ramen, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hulst biedt mogelijk ook diverse lokale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ossenisse vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lamswaarde, Hoogerheide en Kloosterzande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ossenisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ossenisse?

Het energie maatwerkadvies Ossenisse is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €180,00 tot wel €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Ossenisse te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ossenisse voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie