Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lamswaarde

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Lamswaarde zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze nauwkeurig de kosten en baten van de diverse maatregelen. Het rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lamswaarde die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lamswaarde

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lamswaarde (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport biedt een lijst met alle vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie-specialist. De juiste experts zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om verschillende offertes te vragen van objectieve vakmensen. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Lamswaarde.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later krijg je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen check je bijzonderheden als een kostenbegroting, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lamswaarde laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woning?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Lamswaarde vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele energie expert. Wij adviseren om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Hulst. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Lamswaarde

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lamswaarde met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Lamswaarde

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3420,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4295,00€570,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4870,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3120,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€21,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1375,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Lamswaarde is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte delen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Lamswaarde: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Lamswaarde laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 – €550,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Lamswaarde. In de box hieronder tref je een weergave met relevante en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Lamswaarde!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lamswaarde: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lamswaarde

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje lees je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Lamswaarde.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, gevel, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hulst biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Lamswaarde aanvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Terhole, Kloosterzande en Kuitaart).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Lamswaarde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lamswaarde?

Dit energie maatwerkadvies Lamswaarde is een rapport met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan geeft per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot en met €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €270,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lamswaarde te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lamswaarde voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie