Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Terhole

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Terhole is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies tref je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een rapport met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie lees je de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Terhole die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-terhole

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome energiedeskundige. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Terhole (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geef je inzicht in alle energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare adviesbureaus kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van gekwalificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Terhole.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Terhole laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Terhole vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren energie expert. Het is raadzaam om een energieadviseur uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel lees je namen en adressen van mogelijk beschikbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Terhole

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Terhole waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Terhole

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3630,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€635,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4500,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2930,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€490,00€30,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,20€6,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Terhole is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Terhole: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall en Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Terhole laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €4.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €400,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Terhole. In dit blokje check je een lijst met relevante en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Terhole!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Terhole: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Terhole

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Terhole.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hulst heeft mogelijk verschillende lokale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Terhole gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Overslag, Kuitaart en Koewacht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Terhole

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Terhole?

Dit energie maatwerkadvies Terhole is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 tot wel €345,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €275,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Terhole te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Terhole voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie