Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Koewacht

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Koewacht is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bekijkt wat de opties zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke opties passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport vind je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een energierapport met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de kosten, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Koewacht die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-koewacht

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minderen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Koewacht (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energie-expert. Gecertificeerde experts kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te verkrijgen van gecertificeerde energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Koewacht.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt op locatie en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Koewacht laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Koewacht vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel lees je contactgegevens van kwalitatieve specialisten die werken in de gemeente Terneuzen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Koewacht

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Koewacht die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Koewacht

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1615,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5910,00€900,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5050,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3115,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €23,50€25,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Koewacht is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder lees je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Koewacht: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Vattenfall en Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Koewacht laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €4.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €245,00 t/m €525,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Koewacht. Hieronder check je een weergave met handige en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Koewacht!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Koewacht: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Koewacht

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Koewacht.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, dak, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Koewacht afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Axel, Vogelwaarde en Zuiddorpe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Koewacht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Koewacht?

Dit energie maatwerkadvies Koewacht is een document met aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document komt per maatregel met het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, oppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot en met €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €255,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Koewacht op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het complex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Koewacht voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie