Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Terneuzen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Terneuzen kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het plan onderschrijven ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de populaire duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is relevant voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel check je de verwachte prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Terneuzen die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-terneuzen

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energie-expert. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Terneuzen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies helpt je op weg met diverse verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energieadviseur. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om verschillende offertes te zoeken van gediplomeerde specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Terneuzen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau loopt door de woning en inspecteert welke investeringen passen bij de woning. Niet veel later ontvang je een erkend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Terneuzen laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Terneuzen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder check je adres-informatie van professionele specialisten die actief zijn in de gemeente Terneuzen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Terneuzen

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Terneuzen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand delen wij de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over woning isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Terneuzen

 1. Een gunstige energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€2000,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4830,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3105,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€58,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €38,00€27,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Terneuzen is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je genereren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Terneuzen: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent, Eneco en United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.800 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Terneuzen bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 t/m €525,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Terneuzen. Onderstaand lees je een aantal handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Terneuzen!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Terneuzen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit advies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Terneuzen

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bespreken we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Terneuzen.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van gevel, (spouw)muur, ramen, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Terneuzen afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Goes, Noord-Beveland en Hulst).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Terneuzen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Terneuzen?

Een energie maatwerkadvies Terneuzen is een adviesrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 t/m €305,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €240,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Terneuzen te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Terneuzen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie