Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westdorpe

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Westdorpe geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het energieplan laat jouw zien welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport beschrijven ze grondig de investering en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Westdorpe die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westdorpe

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te beperken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westdorpe (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Ervaren EPA-adviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te verkrijgen van ervaren energie adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Westdorpe.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen vind je bijzonderheden als het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westdorpe laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Westdorpe vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een energie-specialist rondom je woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Terneuzen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Westdorpe

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westdorpe waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over bodem isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Westdorpe

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer info)€4225,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4460,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5385,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3170,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€57,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €34,50€28,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Westdorpe is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westdorpe: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie of Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Westdorpe laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 tot €400,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Westdorpe. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met praktische en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Westdorpe!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Westdorpe: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Westdorpe

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder lees je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Westdorpe.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, gevel, ramen, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Westdorpe bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Zaamslag, Sint Jansteen en Sas van Gent).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Westdorpe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westdorpe?

Het energie maatwerkadvies Westdorpe is een besparingsadvies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot en met €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €260,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Westdorpe te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de uiteindelijke kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Westdorpe voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie