Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zaamslag

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Zaamslag zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport onderzoek je overzichtelijk de kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het energieadvies is geschikt voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een plan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie lees je de verwachte prijzen, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zaamslag die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zaamslag

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze persoon analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zaamslag (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare adviseur. Betrouwbare adviseurs check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om verschillende offertes te zoeken van onafhankelijke energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zaamslag.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt langs en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Kort hierop ontvang je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zaamslag laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zaamslag vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie specialist. Wij adviseren om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel tref je gegevens van betrouwbare specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Terneuzen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zaamslag

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zaamslag die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids delen wij de meest geschikte duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over vloer isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zaamslag

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1040,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4670,00€685,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5170,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3360,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€55,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €565,00€35,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Zaamslag is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zaamslag: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Zaamslag laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.750 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 – €350,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Zaamslag. Onderstaand tref je een lijst met doelgerichte en betaalbare maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zaamslag!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Zaamslag: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zaamslag

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Zaamslag.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan wanden, vloer, dak, gevel, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zaamslag opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Spui, Sas van Gent en Sluiskil).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zaamslag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zaamslag?

Het energie maatwerkadvies Zaamslag is een document met een plan van aanpak voor het vergroenen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 – €340,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €270,00. Het is verstandig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zaamslag te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zaamslag voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie