Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sluiskil

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Sluiskil biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het energiebesparingsadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het plan is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sluiskil die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sluiskil

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren maatwerkadviseur. Deskundige en neutrale energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sluiskil (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport helpt je op weg met alle vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energie-specialist. Gekwalificeerde adviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te vragen van onafhankelijke vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Sluiskil.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je randzaken zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sluiskil laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Sluiskil vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde expert. Het is raadzaam om een adviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je adres details van mogelijke adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Terneuzen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sluiskil

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sluiskil die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Sluiskil

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (klik voor meer info)€2390,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5870,00€1005,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5415,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€30,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Sluiskil is een hele goede keuze. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand noemen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sluiskil: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco & Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Sluiskil laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 – €400,00 per element.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Sluiskil. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Sluiskil!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Sluiskil: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Sluiskil

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Sluiskil.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, dak, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terneuzen hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Sluiskil gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Sint Kruis, Hoek en Eede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Sluiskil

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sluiskil?

Het energie maatwerkadvies Sluiskil is een energieadvies met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit energieplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot en met €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €230,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Sluiskil te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Sluiskil voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie