Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Kruis

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Kruis biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke alternatieven passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan bekijk je gedetailleerd de kosten en baten van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel toont het rapport de investering, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sint Kruis die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-kruis

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren adviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Kruis (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan helpt je op weg met alle maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk adviseur. Gekwalificeerde energie experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes aan te vragen van neutrale energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Sint Kruis.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur neemt de woning op en rekent uit welke groene maatregelen passen bij de woning. Vervolgens ontvang je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Kruis laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Sint Kruis vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren adviseur. Het is nuttig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand vind je contactgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Sluis. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Sint Kruis

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Kruis met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder kan je aan de slag met de beste maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over radiator isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Sint Kruis

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1885,00€120,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5750,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4620,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3015,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€30,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €600,00€40,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Sint Kruis is een slimme investering. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder check je praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sint Kruis: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent of United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Sint Kruis laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Sint Kruis. Onderstaand tref je een schema met relevante en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Sint Kruis!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sint Kruis: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Sint Kruis

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen wij nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Sint Kruis.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, ramen, wanden, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sluis hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Sint Kruis opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Retranchement, Eede en Aardenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Sint Kruis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Kruis?

Het energie maatwerkadvies Sint Kruis is een advies met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van huistype, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €220,00 – €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Kruis te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Sint Kruis voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie