Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Retranchement

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Retranchement is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bestudeert wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies toont aan welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan doorzoek je uitgebreid de kosten en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Retranchement die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-retranchement

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde expert. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Retranchement (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een schema met bruikbare maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Ervaren adviesbureaus kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om meerdere offertes te zoeken van neutrale energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Retranchement.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur bezoekt je aan huis en zoekt uit welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Kort hierop mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Retranchement laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Retranchement vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Het is verstandig om een specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder bieden we gegevens van betrouwbare EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Sluis. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Retranchement

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Retranchement met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids delen we de meest voorkomende maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over LED-verlichting.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Retranchement

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2440,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4110,00€875,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4580,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2870,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€50,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Retranchement is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder delen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Retranchement: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Retranchement laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Deze constructie levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.050 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 – €325,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Retranchement. Onderstaand check je een overzicht met doelgerichte en niet al te dure duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Retranchement!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Retranchement: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Retranchement

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder delen wij handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Retranchement.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Sluis biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Retranchement opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. IJzendijke, Aardenburg en Zuidzande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Retranchement

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Retranchement?

Dit energie maatwerkadvies Retranchement is een adviesplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €215,00 tot ongeveer €350,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Retranchement te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Retranchement voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie