Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Aardenburg

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Aardenburg is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies toont aan welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport bieden ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke woningaanpassingen. Het advies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport de minimale prijzen, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Aardenburg die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-aardenburg

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Aardenburg (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport helpt je op weg met diverse maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Ervaren specialisten zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om diverse offertes te verkrijgen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Aardenburg.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en calculeert welke investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Aardenburg laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Aardenburg vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel behandelen we adres-informatie van mogelijk beschikbare bedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Sluis. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Aardenburg

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Aardenburg die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder introduceren we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Aardenburg

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2335,00€150,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4395,00€1025,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5290,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3325,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€57,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,70€6,45 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Aardenburg is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder bieden we relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Aardenburg: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Aardenburg laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.200 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 – €400,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Aardenburg. Onderstaand check je een aantal praktische en betaalbare energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Aardenburg!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Aardenburg: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Aardenburg

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand verstrekken we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Aardenburg.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Aardenburg opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Zuidzande, Waterlandkerkje en Cadzand).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Aardenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Aardenburg?

Dit energie maatwerkadvies Aardenburg is een advies met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €195,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €255,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Aardenburg op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Aardenburg voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie