Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidzande

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidzande biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en inspecteert de diverse opties. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een rapport met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuidzande die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidzande

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare adviseur. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidzande (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geef je inzicht in uiteenlopende duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes aan te vragen van deskundige bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een weergave met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zuidzande.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidzande laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zuidzande vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de omgeving te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder lees je contactgegevens van professionele adviesbedrijven die werken in de gemeente Sluis. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zuidzande

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidzande waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over inductie koken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zuidzande

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3320,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4130,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5280,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3280,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€335,00€51,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €32,00€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Zuidzande is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder noemen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zuidzande: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie & Delta, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Zuidzande bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.850 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 tot €350,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Zuidzande. In dit blokje lees je een schema met belangrijke en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zuidzande!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Zuidzande: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zuidzande

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder check je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Zuidzande.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, vloer, gevel, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zuidzande afsluiten in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Schoondijke, Cadzand en Biervliet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zuidzande

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidzande?

Een energie maatwerkadvies Zuidzande is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €205,00 – €300,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidzande op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zuidzande voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie