Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schoondijke

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Schoondijke is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek toont aan welke maatregelen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je grondig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Schoondijke die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-schoondijke

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verminderen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome expert. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schoondijke (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, voorzetwandisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren adviseur. Gekwalificeerde energie specialisten kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om verschillende offertes te verkrijgen van erkende adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Schoondijke.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt thuis langs en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schoondijke laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Schoondijke vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde specialist. Het is wijs om een energie-specialist rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energie experts die werken in de gemeente Sluis. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Schoondijke

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schoondijke die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder bespreken we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over woning ventilatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Schoondijke

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1480,00€295,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10625,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5000,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2930,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€50,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €22,00€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Schoondijke is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand ontdek je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Schoondijke: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall & Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.850 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Schoondijke laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.800 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 tot €525,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Schoondijke. In het gedeelte hieronder lees je een lijst met praktische en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Schoondijke!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Schoondijke: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schoondijke

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand doorzoek je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Schoondijke.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Schoondijke opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Nieuwvliet, Biervliet en Breskens).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Schoondijke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schoondijke?

Dit energie maatwerkadvies Schoondijke is een energieplan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Schoondijke aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Schoondijke voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere lasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie