Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwvliet

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwvliet is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en deelt wat de opties zijn. Het rapport verduidelijkt welke opties het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuwvliet die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwvliet

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minderen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare adviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwvliet (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geef je inzicht in innovatieve duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. Ervaren adviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes op te vragen van professionele adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwvliet.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur bezoekt je aan huis en onderbouwt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Kort daarop verkrijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwvliet laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nieuwvliet vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel check je contactgegevens van betrouwbare vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Sluis. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
EP ZeelandVinkenlaan 244461RGGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuwvliet

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwvliet die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonneboiler.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwvliet

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4545,00€525,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4955,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2935,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€315,00€24,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,00€30,50 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Nieuwvliet is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte behandelen we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwvliet: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent, Engie & Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuwvliet aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nieuwvliet. In dit blokje check je een overzicht met effectieve en niet al te dure maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nieuwvliet!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Nieuwvliet: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nieuwvliet

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwvliet.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sluis biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwvliet bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Geersdijk, Breskens en Oostburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Pas je eigen hypotheek aan: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nieuwvliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwvliet?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwvliet is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot wel €315,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwvliet te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nieuwvliet voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie