Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Biervliet

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Biervliet kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en deelt waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies onderzoek je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het rapport is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Biervliet die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-biervliet

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve vakman. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Biervliet (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies bevat een weergaven van bruikbare energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Betrouwbare energie specialisten kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes op te zoeken van ervaren adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Biervliet.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en berekent welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel check je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Biervliet laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Biervliet vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie expert. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand doorzoek je namen en adressen van kwalitatieve vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Terneuzen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Biervliet

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Biervliet waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de beste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over waterbesparende douchekop.

Het comfort van een energiezuinige woning in Biervliet

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3575,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5915,00€810,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5005,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3100,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€32,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €380,00€35,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Biervliet is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bieden we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Biervliet: betaalbaar en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Essent en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Biervliet laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost je circa €3.150 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Biervliet. Hieronder vind je om die reden een weergave met doelgerichte en betaalbare vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Biervliet!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Biervliet: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Biervliet

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand vind je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Biervliet.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, dak, wanden, gevel, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Biervliet aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Breskens, IJzendijke en Hoofdplaat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Biervliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Biervliet?

Een energie maatwerkadvies Biervliet is een besparingsrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot en met €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Biervliet aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Biervliet voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie