Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoofdplaat

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoofdplaat is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en inspecteert waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan delen ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een energierapport met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel vind je de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hoofdplaat die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoofdplaat

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te minderen. In het plan wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoofdplaat (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Betrouwbare bedrijven zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om minimaal 2 offertes op te vragen van objectieve energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoofdplaat.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en berekent welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoofdplaat laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hoofdplaat vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Sluis. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Hoofdplaat

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoofdplaat die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder introduceren we de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over HR-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hoofdplaat

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2340,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4680,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5160,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€20,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €33,00€33,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Hoofdplaat is een slimme investering. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoofdplaat: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall & Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Hoofdplaat laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €475,00 per paneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hoofdplaat. Onderstaand verstrekken we een aantal effectieve en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hoofdplaat!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hoofdplaat: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Hoofdplaat

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder doorzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Hoofdplaat.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sluis biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hoofdplaat opvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Groede, Schoondijke en Nieuwvliet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Hoofdplaat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoofdplaat?

Het energie maatwerkadvies Hoofdplaat is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan komt per maatregel met de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Via dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €240,00 tot en met €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoofdplaat aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hoofdplaat voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie