Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing IJzendijke

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies IJzendijke biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport tref je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de populaire duurzame opties. Het energierapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een verslag met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in IJzendijke die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ijzendijke

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energieadviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in IJzendijke (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document bevat een weergaven van alle duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele adviseur. Geschikte adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes te vragen van ervaren EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een complete samenvatting met investeringen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in IJzendijke.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in IJzendijke laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur IJzendijke vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de omgeving te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder delen we naam + adresgegevens van mogelijk interessante experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Sluis. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving IJzendijke

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in IJzendijke die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder check je de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiatorfolie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in IJzendijke

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1890,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6880,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5345,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3000,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€60,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,00€32,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in IJzendijke is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp IJzendijke: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie & Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.150 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in IJzendijke laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.750 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in IJzendijke. In de box hieronder verstrekken we een aantal effectieve en goedkope vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in IJzendijke!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel IJzendijke: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in IJzendijke

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje onderzoek je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in IJzendijke.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening IJzendijke opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Hoofdplaat, Zuidzande en Schoondijke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in IJzendijke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing IJzendijke?

Het energie maatwerkadvies IJzendijke is een rapport met suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot ongeveer €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in IJzendijke op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in IJzendijke voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, meer comfort, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie