Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Cadzand

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Cadzand is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bekijkt de diverse opties. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies delen ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de geschatte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Cadzand die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-cadzand

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze vakman neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde specialist. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Cadzand (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document bevat een weergaven van innovatieve energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energie-expert. Deskundige adviesbedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes op te zoeken van deskundige maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een overzicht van potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Cadzand.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt bij je thuis en zoekt uit welke investeringen doelgericht zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je eigenschappen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Cadzand laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Cadzand vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerkadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand verstrekken we gegevens van professionele bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Sluis. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Cadzand

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Cadzand die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bieden we informatie rondom goede maatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtstrips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Cadzand

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3520,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12050,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4685,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2965,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€320,00€43,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1350,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Cadzand is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder verstrekken we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Cadzand: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie en United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Cadzand laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Cadzand. In dit blokje lees je een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Cadzand!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Cadzand: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Cadzand

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand doorzoek je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Cadzand.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan vloer, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Sluis biedt mogelijk ook zelf regionale subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Cadzand gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Biervliet, Retranchement en IJzendijke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Cadzand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Cadzand?

Een energie maatwerkadvies Cadzand is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot ongeveer €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €265,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Cadzand aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Cadzand voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie