Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waterlandkerkje

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Waterlandkerkje biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan check je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het energieplan is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Waterlandkerkje die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-waterlandkerkje

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waterlandkerkje (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in innovatieve energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve experts vind je op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te zoeken van ervaren energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met werkzaamheden die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Waterlandkerkje.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en berekent welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Waterlandkerkje laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Waterlandkerkje vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de buurt te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van mogelijke EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Sluis. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Waterlandkerkje

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waterlandkerkje waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over tochtwerende strips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Waterlandkerkje

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (lees meer over isolatie)€4700,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12150,00€645,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4825,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3340,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€420,00€43,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €33,50€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Waterlandkerkje is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder delen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waterlandkerkje: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie en Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Waterlandkerkje laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 – €550,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Waterlandkerkje. Hieronder vind je om die reden een lijst met populaire en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Waterlandkerkje!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Waterlandkerkje: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het advies bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Waterlandkerkje

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Waterlandkerkje.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, dak, gevel, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Waterlandkerkje gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Cadzand, Sint Kruis en Retranchement).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Waterlandkerkje

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waterlandkerkje?

Het energie maatwerkadvies Waterlandkerkje is een adviesplan met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op huistype, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €190,00 tot en met €295,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €265,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Waterlandkerkje aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Waterlandkerkje voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie