Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eede

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Eede is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en verkent waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke aanbevelingen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het plan delen ze gedetailleerd de kosten en baten van de potentiële investeringskeuzes. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energierapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Eede die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eede

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eede (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om meerdere offertes te vragen van erkende specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een overzicht van energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eede.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt thuis langs en beschrijft welke maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je bijzonderheden als het kostenplaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Eede laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Eede vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energie expert. Het is wijs om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder behandelen we adresgegevens van mogelijke adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Sluis. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel ZeelandDorpsstraat 87 A4511EDBreskens
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
NVRO Bouw & AdviesProvincialeweg 14484NGKortgene
Michiels BouwAdviesSmithweg 1324462HCGoes
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eede

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eede waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder behandelen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over LED-lampen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Eede

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3320,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5880,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4650,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3025,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€22,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,90€7,90 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Eede is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder check je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Eede: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall & Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Eede kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.350 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 t/m €475,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Eede. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een overzicht met praktische en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Eede!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Eede: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het document vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Eede

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje vind je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Eede.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van ramen, (spouw)muur, gevel, dak, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sluis hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sluis kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Eede opvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Aardenburg, Spui en Waterlandkerkje).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sluis.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Eede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eede?

Een energie maatwerkadvies Eede is een plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke opties jouw energierekening doen dalen. Via dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €215,00 – €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €255,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Eede te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Eede voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie