Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spui

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Spui geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het advies bekijk je in detail de kosten en baten van de geselecteerde woningaanpassingen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de geschatte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Spui die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-spui

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spui (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document bevat een weergaven van alle verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende adviseur. Professionele vakmensen vind je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om meerdere offertes op te vragen van onafhankelijke specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met opties die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Spui.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt op locatie en calculeert welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Spui laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Spui vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde adviseur. Het is wijs om een adviseur uit de buurt te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand bieden we contactgegevens van kwalitatieve experts die actief zijn in de gemeente Terneuzen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Spui

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spui waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over elektrisch koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Spui

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4280,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6460,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4655,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3260,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€325,00€56,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Spui is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand verstrekken we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Spui: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Spui laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.550 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Spui. In de box hieronder verstrekken we een lijst met relevante en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Spui!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Spui: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit advies deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Spui

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Spui.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van dak, ramen, gevel, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Spui afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Waterlandkerkje, Sluiskil en Sint Kruis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Spui

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spui?

Dit energie maatwerkadvies Spui is een adviesplan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieplan komt per maatregel met de kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot en met €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Spui te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Dit is natuurlijk ook met de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Spui voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie