Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoek

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hoek biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en inspecteert waar de kansen liggen. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het plan is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per keuze check je de kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hoek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoek

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Let op: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energie-expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoek (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan helpt je op weg met bruikbare vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Ervaren vakmensen zijn te vinden op Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om meerdere offertes te zoeken van betrouwbare energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een weergave met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hoek.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoek laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hoek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige adviseur. Het is goed om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende specialisten die actief zijn in de gemeente Terneuzen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hoek

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoek waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder introduceren we goede maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over woning isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hoek

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1705,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11825,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5345,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3320,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€305,00€25,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Hoek is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder check je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoek: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Essent, Budget Energie & Vandebron, United Consumers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Hoek laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 tot €500,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hoek. In de box hieronder delen wij een lijstje met relevante en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hoek!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hoek: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Hoek

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand vind je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Hoek.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, dak, ramen, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Hoek vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eede, Zaamslag en Spui).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoek?

Dit energie maatwerkadvies Hoek is een adviesrapport met verschillende opties voor het vergroenen van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €240,00 tot €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoek op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hoek voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie