Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sas van Gent

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Sas van Gent kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en analyseert de verschillende optie. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies vind je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp toont het rapport de kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Sas van Gent die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sas-van-gent

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het document wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze vakman bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energieadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sas van Gent (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan helpt je op weg met innovatieve vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. De juiste EPA-adviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om diverse offertes te zoeken van gediplomeerde energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Sas van Gent.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en calculeert welke investeringen hun doel goed bereiken. Vervolgens krijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de investering, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sas van Gent laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Sas van Gent vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is slim om een energieadviseur uit de buurt te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder vind je adres details van mogelijke bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Terneuzen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Sas van Gent

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sas van Gent die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder behandelen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Sas van Gent

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4520,00€530,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10350,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5110,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2910,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€20,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €460,00€36,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Sas van Gent is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sas van Gent: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Engie of United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.150 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Sas van Gent laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.450 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €210,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Sas van Gent. Onderstaand verstrekken we een weergave met krachtige en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Sas van Gent!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sas van Gent: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Sas van Gent

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje verstrekken we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Sas van Gent.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, wanden, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Sas van Gent bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Sluiskil, Philippine en Hoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Sas van Gent

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sas van Gent?

Een energie maatwerkadvies Sas van Gent is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Dan is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €185,00 t/m €315,00. Voor een standaard huis betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Sas van Gent aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het complex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sas van Gent voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie