Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Philippine

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Philippine is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent wat de opties zijn. Het plan verduidelijkt welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport onderschrijven ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het energierapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een energieadvies met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze kun je meer info vinden over de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Philippine die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-philippine

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Professionele en onpartijdige energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Philippine (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geeft een schema met verschillende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, gevelisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Geschikte energie adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes op te zoeken van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Philippine.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en analyseert welke maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Philippine laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Philippine vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale energieadviseur. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand vind je gegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Terneuzen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Philippine

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Philippine waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over gevel isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Philippine

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1355,00€325,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4345,00€850,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5175,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3160,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€55,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €33,50€25,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Philippine is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bekijk je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Philippine: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, Essent, Vattenfall of Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Philippine laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.600 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Philippine. In de box hieronder lees je een weergave met praktische en voordelige duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Philippine!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Philippine: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Philippine

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Philippine.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, wanden, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Philippine opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Hoek, Westdorpe en Zaamslag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Philippine

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Philippine?

Een energie maatwerkadvies Philippine is een rapport met suggesties voor het duurzamer maken van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 tot en met €295,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Philippine aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Philippine voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie