Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sint Jansteen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Sint Jansteen is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en deelt de diverse opties. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een rapport met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sint Jansteen die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sint-jansteen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te beperken. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare specialist. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sint Jansteen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het toepassen van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare adviseur. Professionele energie experts kan je opzoeken op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om diverse offertes op te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een weergave met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Sint Jansteen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en berekent welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Op basis hiervan stuurt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Sint Jansteen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Sint Jansteen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige energie specialist. Het is wijs om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand behandelen we gegevens van kwalitatieve adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Sint Jansteen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sint Jansteen die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over HR+++ glas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Sint Jansteen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2005,00€180,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10550,00€665,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4965,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3035,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€500,00€51,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,00€7,45 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Sint Jansteen is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen wij handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Sint Jansteen: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco en Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Sint Jansteen kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.700 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 tot €550,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Sint Jansteen. In de box hieronder lees je een weergave met handige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Sint Jansteen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sint Jansteen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Sint Jansteen

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje delen we handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Sint Jansteen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van ramen, dak, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hulst biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Sint Jansteen afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Sas van Gent, Kapellebrug en Philippine).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Sint Jansteen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sint Jansteen?

Het energie maatwerkadvies Sint Jansteen is een besparingsplan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door middel van dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €250,00 tot ongeveer €285,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Sint Jansteen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Sint Jansteen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie