Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kapellebrug

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Kapellebrug biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je uitgebreid de kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kapellebrug die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kapellebrug

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verlagen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare maatwerkadviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kapellebrug (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies helpt je op weg met bruikbare vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energie-specialist. Erkende adviesbureaus zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes te zoeken van deskundige adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een complete samenvatting met opties die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kapellebrug.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verkrijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel check je onderdelen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kapellebrug laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Kapellebrug vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke adviseur. Wij adviseren om een energieadviseur uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder behandelen we adres details van goede adviseurs die werken in de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Kapellebrug

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kapellebrug waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand noemen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kapellebrug

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk meer info over isolatie)€1200,00€300,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4970,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3180,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€42,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €550,00€39,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Kapellebrug is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kapellebrug: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Essent, Engie, Vattenfall & United Consumers, Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Kapellebrug kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Kapellebrug. Onderstaand verstrekken we een weergave met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kapellebrug!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Kapellebrug: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Kapellebrug

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje bieden we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kapellebrug.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hulst heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Kapellebrug vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Philippine, Heikant en Westdorpe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Kapellebrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kapellebrug?

Dit energie maatwerkadvies Kapellebrug is een advies met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 – €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Kapellebrug te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kapellebrug voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie