Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heikant

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Heikant is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het plan laat jouw zien welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan delen ze gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de potentiële woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Heikant die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-heikant

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke vakman. Professionele en neutrale energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heikant (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies biedt een lijst met uiteenlopende maatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energieadviseur. Objectieve energieadviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te ontvangen van professionele maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een lijst met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Heikant.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf komt langs en calculeert welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Niet veel later mailt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel lees je eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Heikant laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Heikant vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we contactgegevens van erkende energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heikant

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heikant waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand vind je de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over spouwmuur isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Heikant

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4720,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6770,00€1045,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5045,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3150,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€39,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €355,00€38,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Heikant is een hele goede keuze. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder verstrekken we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Heikant: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall en Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Heikant laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.750 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €235,00 t/m €350,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Heikant. Bijgaand lees je een lijstje met populaire en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Heikant!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Heikant: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Heikant

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Heikant.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van wanden, dak, vloer, ramen, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hulst biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Heikant afsluiten in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Westdorpe, Clinge en Sint Jansteen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Heikant

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heikant?

Dit energie maatwerkadvies Heikant is een rapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de investering en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Via dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €220,00 tot €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Heikant te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het complex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de geschatte kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Heikant voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie